کارگروهان آرا

شرکت مشاوره مدیریت و مهندسی

کارگروهان آرا

شرکت مشاوره مدیریت و مهندسی

بخشی از پیش بینی بازارشنبه 17 خرداد 1393

شنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۰۶ ق.ظ

مثبتهای کم حجم و تورم کشی دولت

مرور بازار چهارشنبه و نگاهی به شنبه: شاخص بورس تهران روز سه شنبه 366 واحد رشد کرد و در 75102 واحد ایستاد. نمودار روزانه بازار از ابتدا تا انتها صعودی بود. شبندر با 131+ و وپاسار با 21- بیشترین تاثیرات مثبت و منفی را برجاگذاشتند. در فرابورس نیز شاخص با 7.1 رشد به 762 واحد رسید. نمودار روزانه شاخص این بازار هم صعودی بود. جم با 1.7+ بیشترین تاثیر را بر این شاخص برجاگذاشت.

ارزش کل معاملات بازار تنها 170 میلیارد تومان بود. شسپا با 17.7 میلیارد تومان پر حجمترین نماد بازار بود. از ده نماد پر حجم بازار در 7 نماد آخرین قیمت معامله بیش از قیمت پایانی بود. نمادهای همراه،شبندر، شاوان و مپنا بازار را در درصد مثبت کامل به پایان بردند.

شاخص میانگین 200 روزه را هم به پایین شکسته است و دو کندل نیز زیر آن ثبت کرده است. محدوده 74 هزار مهمترین حمایت شاخص است.

اخبار پیرامونی بازار: مذاکرات کارشناسی ایران و 5+1 در روزهای گذشته تمام شده است و حالا دو طرف خود را برای دور دیگری از مذاکرات در انتهای خرداد ماه آماده می کنند. در فضای داخلی نیز ارامش حکم فرماست.

پس از انتشار امار تورم توسط مرکز امار، آمار تورم بانک مرکزی نیز منتشر شد. وضعیتی مشابه امار مرکز آمار ایران را دارد. باید قبول کرد تورم فاز دوم هدفمندی به خوبی توسط دولت مدیریت و مهار شده است. نکته ای که دکتر نوبخت هم در سخنان روزهای گذشته خود به آن اشاره داشت.

نرخ دلار آزاد در حدود 3280 تومان آرام گرفته است.

درون بازار: پس از نزول سنگین بازار در یکشنبه هفته گذشته شاهد دو روز مثبت ولی کم رمق در بازار بورس تهران بودیم. بخصوص در روز سه شنبه علیرغم جو مثبت بازار ولی حجم معاملات بسیار اندک بود. بسیاری از نمادهای بزرگ بازار عملا دچار انجماد قیمت شده اند و در یک محدوده بسیار بسته و با حجم کم در حال معامله هستند. بسیاری از گزارشهای 12 ماهه منتشر شده است. گزارشهایی که بد نبوده اند ولی در بازاری که از کمبود نقدینگی رنج میبرد هیجانی برای خرید ایجاد نکرده اند. بنظر میرسد حال و روز بازار فعلا همین باشد و بعید نیست شرایط بازار در سال 93 شبیه بازار سال 90 بشود که برای مدت بیش از یکسال بازار فرسایشی بود و در دامنه محدودی نوسان می کردو حتی به تعدیل مثبتهای شرکتها هم توجه نمی کرد تا اینکه در نهایت در p/e حدود 4.8 در شهریور سال 91 یک موج صعودی قوی را آغاز کرد.

در شرایط کنونی که در داخل اکثر صنایع و شرکتها خبر خاصی که تاثیر قابل توجه بر سود آوری داشته باشد وجود ندارد باید منتظر ماند تا افت تورم سبب کاهش مجدد سود بانکی شود. سپس با کاهش p/e بازار بانک، p/e بورس بتواند رشد کند. این اتفاق اگر هم بیفتد یک اتفاق میان مدتی است. در مورد p/e بازار و مقایسه آن با p/e تاریخی و همچنین p/e پس از فصل مجامع تحلیلهای مختلفی در سایت کار شده است. الان P/e بازار در حدود 6 است. که برابر با میانگین p/e تاریخی بازار بورس تهران است. با توجه به شرایط بازار و کمبود نقدینگی بنظر میرسد رسیدن به این میانگین تاریخی تنها بتواند سرعت افت بازار را کم کند و بازار را به سمت معاملات فرسایشی حرکت دهد. نمی توان فعلا انتظار رشد در بازار را داشت. بورس ایران در 5-6 سال گذشته همواره سیکلهای صعودی خود را با صعود تورم و نزول را با نزول تورم هماهنگ کرده است. امسال هم در میان مدت تورم کشی دولت برای بورس اثر مناسبی نخواهد داشت.

منحنی های تکنیکال شاخص کل و شاخص صنایع مهم هم نشان می دهد که رشد معنی دار بازار بسیار سخت است. در روزهای گذشته نیز گفتیم که تثبیت p/e پایین برای بعضی صنایع برای کل بازار خبر خوبی نیست. بخصوص برای صنایعی مثل دارو که از نظر بنیادی شرایط مناسبی دارند و پول زیادی هم برای رشد دادن آنها نیاز نیست. بنابراین وقتی بازار این صنایع را هم نمی خرد باید با کل بازار با احتیاط بیشتری رفتار کرد.



منبع: همفکران