تدوین استراتژی منسجم برای صنعت توت فرنگی ضروری است
باید یک استراتژی منسجم برای کشت و تولید توت فرنگی در استان کردستان و همچنین کشور تدوین شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان عبدالمحمد زاهدی، امروز در جلسه هماهنگی کانون توت فرنگی کشور که در سالن دولت استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: علاوه بر تدوین استراتژی برای توت فرنگی کردستان باید در این استراتژی اهداف و همچنین راه های رسیدن به این اهداف تعیین شود.
وی افزایش سطح زیر کشت توت فرنگی را امری مثبت تلقی کرد و افزود: افزایش میزان تولیدات از افزایش سطح زیر کشت توت فرنگی اهمیت بیشتری دارد و کانون هماهنگی صنعت و دانش توت فرنگی نیز باید در این راستا حرکت کند.
وی بیان کرد: افزایش تولیدات گلخانه ای با روش های جدید حرکتی مناسب در راستای افزایش تولیدات توت فرنگی است.
استاندار کردستان در این راستا باید ایجاد مزارع نمونه گلخانه ای با همکاری کانون هماهنگی توت فرنگی، وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور کار قرار بگیرد.
به گفته وی حمایت از تحصیل کردگان بخش کشاورزی و ایجاد مزارع نمونه گلخانه ای بستر ساز افزایش میزان تولید توت فرنگی در کردستان خواهد بود.
وی با اشاره به برنامه ریزی برگزاری جشنواره توت فرنگی در اوایل خرداد ماه امسال خواستار تشکیل کارگروهی در راستای ارائه برنامه های لازم به کانون توت فرنگی و هرچه بهتر برگزار شدن این جشنواره شد.
وی با اشاره به اینکه توجه به آموزش های کوتاه مدت در مزارع و محل زندگی کشاورزان برای توت فرنگی کاران کردستانی باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: با توجه به بالا رفتن خواسته های جوانان بعد از کسب مدرک دانشگاهی، ارائه آموزش های کوتاه مدت به جای آموزش های بلند مدت دانشگاهی برای توت فرنگی کاران مفید تر است و می تواند جوابگوی نیازهای آنها باشد.
وی گفت: جوانانی که از طریق سیستم دانشگاهی آموزش می بینند، انتظاراتشان بالا می رود و به جای بازگشت به مزارع کشاورزی خواستار استخدام در ادارات دولتی می شوند.
رییس کانون توت فرنگی کشور با اشاره به اینکه هرمنطقه مزیت های خاص خود را دارد، افزود: استان کردستان که در زمینه کشاورزی پتانسیل های بالای دارد و چندین دهه است که به عنوان مرکز تولید و کشت توت فرنگی کشور مطرح است.
وی اقدامات انجام شده از سوی کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی در کردستان را خوب عنون و تصریح کرد: خوشبختانه مشاهده می شود که شیوه کشت توت فرنگی در مزارع حداقل از حالت سنتی صرف خارج شده است.
وی خاطرنشان کرد: تجاری سازی توت فرنگی باید هدف اصلی کانون هماهنگی دانش و صنعت توت فرنگی باشد تا بتواند منجر به افزایش درآمد توت فرنگی کاران شود.
منبع: تی نیوز، به نقل از ایسنا
http://tnews.ir/%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%A7/7FEE24890980.html#%D8%AA%D8%AF%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C-%D9%85%D9%86%D8%B3%D8%AC%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AA%D9%88%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA2